انواع هد در دستگاه های بنر
انواع هد در دستگاه های بنر
انواع هد در دستگاه های بنر : با گسترش روزافزون استفاده از دستگاههاي چاپ فلكس و بنر ديجيتال عريض ، به ويژه دستگاه چاپ فلكس و بنر جديد داراي تكنولوژي پيشرفته هد كونيكا ، هد سيكو ، هد اسپکترا و گسترش آن تا دورترين نقاط كشور و همچنين توسعه چشمگير صنعت چاپ ديجيتال كشور ما بر آن شدیم تا اطلاعاتی هرچند کوتاه و مختصر را در اختیار دوستداران این صنعت قرار دهیم.
چاپ ديجيتال در عرصه لارج فرمت به دو دسته كليInDoorوOutDoorتقسيم ميشود.
و نيز نتيجه نهايي بر اثاث نوع نورپردازي در دو نوع بك لايت و فرانت لايت ( نور از پشت و نور از جلو ) وجود دارد.
دستگاههاي چاپ لارج فرمت ( معمولا تا عرض 2 متر را ميگويند ) و چاپ وايد فرمت (معمولا از 3 تا 5 متر را ميگويند) که در بین مردم کلا دستگاه های بر پایه سالونت به دستگاه های لارج فرمت معروف هستند. بر اساس نوع جوهر مصرفي نيز به چهار دسته كلي تقسيم مي شوند.
1- داراي و پيگمنت :
حد اكثر عرض موجود: 150 سانت
جوهر حلال در آب با ضرر كم براي محيط زيست و كاربر – بدون بو
كيفيت پيكسل: فوق العاده ريز
درخشندگي رنگ : كم (مگر با مدياي ويژه)
كيفيت پشت نور : معمولا بد ( مگر بادستگاههاي خاص و مدياي خاص)
سرعت چاپ : معمولا كم زير 5 متر در ساعت براي كيفيت عالي
مدياي عمده مصرفي : كاغذ كتد و فوتو گلاس – بك ليت و كنواس
دوام رنگ در برابر آفتاب و باران : كم
توضيح : همان پرينتر هاي خانگي هستند منتها در قد و قواره بزرگ . محصول چاپ شده براي دوام بيشتر بايد لمينت شوند براي تصاويري كه بسيار از نزديك ديده شوند و كاربرد خارجي (outdoor) نداشته باشند پيشنهاد ميشوند. (آلبوم هاي عروسي بزرگ تصاوير نمايشگاهي و …) که به آنها همان دستگاه های پلات گفته می شود
قيمت جوهر ها : اگر از كارتريج هاي استاندار شركت اصلي استفاده شود فوق العاده بالا – اگر از جوهر ها و كارتريج هاي غير شركتي استفاده شود معقول و مطلوب.
بدليل تعداد زياد اين دستگاهها معمولا مخازن غير شركتي و دائمي آنها فراوان يافت مي شود ولي براي همه دستگاهها اينطور نيست.
مدل هاي معروف موجود در ايران :hp – epson – canon – lecai
2- اكو سالونت و ميد سالونت و جوهر مخصوص پارچه
حداكثر عرض موجود 3.2
جوهر محلول در حلال ويژه با ضرر كم براي محيط زيست و كاربر با بوي كم
كيفيت پيكسل: ريز
درخشندگي رنگ : خوب (مگر با مدياي ويژه)
كيفيت پشت نور : معمولا بد
سرعت چاپ : معمولا متوسط زير 25 متر در ساعت براي كيفيت عالي البته جدیدا دستگاه هایی با سرعت های بسیار بالاتر هم آمده اند.
مدياي عمده مصرفي : بنر، وینیل ، مش (و پارچه براي دستگاهها چاپ پارچه كه البته نياز به دستگاه مستقل بخار براي تثبيت رنگ دارند)
دوام رنگ در برابر آفتاب و باران : متوسط
توضيح : نسل جديدي از پرينتر هاي لارج فرمت هستند براي كار هايي كه كيفيت عالي لازم دارند و از نزديك ديده مي شوند وهمچنين نياز به نصب در فضاي آزاد دارند ولي پشت نور نمي خواهند.(نور تابيده شده از عقب براي نماي درخشان در شب)
قيمت جوهر ها : اگر از كارتريج هاي استاندار شركت اصلي استفاده شود فوق العاده بالا – اگر از جوهر ها و كارتريج هاي غير شركتي استفاده شود معقول و مطلوب.
این دستگاه ها که برپایه جوهر های اکو سالونت می باشد به نوعی به آنها چاپ اوت دور با کیفیت ایندور اطلاق می شود.
متاسفانه با رشد روز افزون این دستگاه ها فروشندگان تمایل زیادی به فروش این دستگاه ها نشان می دهند و خریدارانی را که قصد خرید دستگاه بنر را دارند به سمت این نوع از دستگاه ها سوق می دهند. در اینجا لازم است این تذکر را به دوستان عزیز بدهم این دستگاه ها دارای استهلاک بیشتری نسبت به دستگاه های بنر می باشند و شما باید ابتدا استراتژی کار خود را برای خرید دستگاه مشخص کنید. با این دستگاه ها چاپ بنرهای تیراژ و بنرهای تسلیت و … اصلا منطقی و مقرون به صرفه نیست. بعد از گذشت مدتی از خرید دستگاه متوجه منظور من می شوید.
3 – جوهر هاي سالونت
حداكثر عرض موجود 7 متر
جوهر محلول در حلال ويژه با ضرر زياد براي محيط زيست و كاربر با بوي بسيار زياد – نياز به تهويه سنگين
كيفيت پيكسل: در دو نوع ريز و درشت موجود است كه در انتها توضيح داده خواهد شد.
درخشندگي رنگ : عالي
كيفيت پشت نور : عالي
سرعت چاپ : بالا حتي تا 250 متر در ساعت
مدياي عمده مصرفي : بنر و فلكسي فيس
دوام رنگ در برابر آفتاب و باران : خوب
توضيح : نسل اول از پرينتر هايOutDoorهستند و 15 سالي از اختراعشان ميگذرد و در انتها را جع به انواع آنها توضيح داده شده.
قيمت جوهر ها : خيلي مناسب معمولا بين ليتري 20تا 45 هزار تومان .
تمامي اين دستگاههاي جوهر ليتري ميخورند و كارتريجي نيستند.
مدل هاي معروف موجود در ايران :ٍٍjet-i – Dgi – Mutoh – Metsaو حدود يكصد برند چيني !! و اخيرا تركيه اي
چون اين نوع دستگاهها در ايران بسيار رايج هستند و عمده كاربران راجع به همين سوال دارند در اين مورد توضيح بيشتري مي دهم.
اين دستگاهها بر اساس نوع هد دسته بندي مي شوند.
چهار كارخانه براي اين دستگاهها هد مي سازندXaar(که رو به منسوخ شدن است)Spectra،Konicaو SEIKO
الف- هد هاي اسپكترا:
هد هاي اسپكترا نقاط بسيار ريزي را به دست مي دهند و كيفيت و عمر طولاني دارند ولي قيمت بالايي دارند و جوهر بايد در اين هد ها با استفاده از فشار منفي در هواي پشت جوهر بصورت معلق و تقريبا در حالت بي وزني باشد . اين مورد باعث شده است تا فقط در دستگاههاي گرانقيمت با كيفيت ساخت بالا(Highend) مثلjetiساخت كانادا وmutohساخت ژاپن اين هد ها عملكرد خوبي داشته باشند و در دستگاههاي ارزان چيني ها عموما عمكرد خوبي نداشته اند. البته در تبليغات شركتهاي چيني و اعلام ميكنند كه محصول ما بهترين است ولي در عمل ارزش خريد ندارد.
در سري هاي مرغوبmutohبرند خوبي است ولي شما اگر اتومبيل بنز هم بخريد اين اتومبيل اگر پشتيباني تعميراتي نداشته باشد به هيچ درد نمي خورد. و اين براي يك سرمايه گذاري يعني ريختن پول در جوي آب .
اما دستگاه گرانقيمت ديگرjetiاست كه تمامي دارندگاه راضي هستندو تابحال كسي را نديده ام كه يكjetiخريده باشد و دستگاه بعدي اش چيز ديگري باز هم بجزjetiباشد. ولي خوب سرمايه بالايي طلب مي كند. البته جدیدا در بین دارندگان این نوع دستگاه نیز دیده می شود که به سمت فروش دستگاه هایشان رو آورده اند.آن هم به خاطر هزینه های بسیار بالای نگهداری و تعمیرات آنها است.
اگر يك مجله صنعت چاپ بخريد دهها مدل تبليغات رنگارنگ و اغواگر خواهيد ديد و اغلب مربوط به دستگاههاي چيني است و اگر ميخواهيد از آنها انتخاب كنيد حتما با كساني كه حد اقل يكي دو سال است اين دستگاه را دارند مشورت كنيد .
ب – هد هاي Xaar
1- هد هاي Xaar پيكسل درشت (300 dpi)
معروفترين اين هد ها – هد هايXaar 128است اين هد ها عمر كوتاه حدود يك ساله و قيمت ارزان حدود 300 دلار دارند و جزو بي دردسر ترين هد هاي موجود مي باشند . عمده محصولات كره اي و چيني از اين هد استفاده مي كنند .
تنها اشكال عمده موجود درشت بودن پيكسل هاست كه براي نماي نزديك جالب نيستند. ولی برای چاپ فلکس جزو بهترین گزینه ها مطرح هستند و فلکس های مطلوب و مناسبی را ارائه می دهند.
2- هد هاي Xaar پيكسل ريز (600 dpi )
دستگاههاي زيادي هم با اين هد موجود است اما به دليل ريز بودن پيكسل ها و غليظ بودن جوهر مشكل گرفتگي هد در اين دستگاهها زياد است و عليرغم تلاش ها هنوز به نتيجه مطلوب نرسيده اند. ولي باز قابل قبول هستند . ولی با توجه به هدها جدید موجود در بازار دیگر استقبال زیادی از این هدها صورت نمی گیرد مگر به خاطر تبلیغات بیش از حد فروشندگان…
3- هد کونیکا 512
اگر به دنبال یک هد پرقدرت برای چاپ عالی بدون دردسر و استرس هستید حتما به مشخصات هد کونیکا نگاهی بیندازید.
این هد دارای 2 سری نازل 256 تایی می باشد هر ردیف کیفیتی معادل 180 دی پی آی دارد که درمجموع کیفیت 360 دی پی آی رادر اختیار کاربر می گذارد.
نمونه های 12 پیکولیتری و 42 و 35 پیکولیتری آن در بازار موجود می باشد .
نمونه 12 پیکولیتری اغلب جهت استفاده در دستگاه های فلت بد یووی مورد استفاده قرار می گیرد. ولی نمونه 35 و 42 پیکولیتری جهت چاپ فلکس و بنر و چاپ فضای باز استفاده می شود.
ورود این هد به بازار ایران همزمان با هد سیکو باعث تحول این بازار گردید.
کیفیت چاپ عالی این هد به همراه سرعت مناسب از مزایای این هد پر قدرت می باشد. دوام و عمر بالای این هد از دیگر قابلیت های آن می باشد.
سیستم مرکب رسانی این هد با هد سیکو و هد زار کاملا متفاوت است. چرا که دارای 2 ورودی یا ( یک ورودی و یک خروجی ) می باشد که پس از نصب آن می توانید مرکب و هوای آن را تخلیه کرده و باعث شود گرفتگی نازل کمتری داشته باشید.
سازگاری این هد با مرکب های موجود در بازار باعث شده کاربران این هد رضایتمندی بالایی داشته باشند.