کاربرد ریسوگراف

کاربرد ریسوگراف و آشنایی با طرز کار آن، به شما کمک خواهد کرد تا در هنگام خرید این دستگاه بهترین انتخاب را به عمل آورید. ریسوگراف در اصل نام یک برند ژاپنی است که برای نخستین بار اقدام به تولید چاپگر هایی نمود که با تکنولوژی داپلیکیشن کار می کردند. اما در ایران به طور کلی دستگاه هایی را که با این تکنولوژی کار می کنند، با نام ریسوگراف می شناسند. برای درک بهتر کاربرد های این محصول لازم است تا ابتدا کمی با روش کار آن آشنا شویم:

کاربرد ریسوگراف
کاربرد ریسوگراف

دستگاه ریسوگراف چیست؟

دستگاه ریسوگراف نوعی دستگاه چاپ محسوب می ‌شود. این دستگاه برای اولین بار در ژاپن توسط شرکت ریسو کاگاکو ساخته شده است. همچنین می‌ توان گفت این دستگاه ترکیب چند فناوری مختلف می‌ باشد. در گذشته در مدارس و ادارات دولتی برای کار چاپ از دستگاهی به اسم استنسیلی استفاده شده است. در این دستگاه از سیستم چاپ اسکرین استفاده می‌ شود. دستگاه استنسیلی  چاپ اسکرین را توسط یک پرده یا توری نازک انجام داده است.

بهتر است بدانید که واژه استنسیل  به معنای نوعی پرده می‌باشد؛ به همین دلیل اسم دستگاه را  استنسیلی گذاشته اند. عملکرد این سیستم به این صورت می‌ باشد که با استفاده از استنسیل مرکب را بر روی کاغذ چاپ می‌ کنند.

ویژگی‌ ها

از مهم‌ ترین ویژگی‌ های ریسوگراف hc5500 این است که چاپ ارزان و سریع را برای شما فراهم کرده است.

استفاده از سه رنگ

در دستگاه ریسوگراف از سه رنگ قرمز، سرمه‌ای و مشکی استفاده می‌ شود. لازم به ذکر است که به صورت مجزا هم می‌ توان از رنگ‌ ها در این دستگاه استفاده کرد. اما امکان ترکیب کردن رنگ‌ ها در این دستگاه وجود ندارد.

مزایا

یکی از مزایای دستگاه ریسوگراف این است که بسیار مقرون به صرفه می‌ باشد و چاپ با این دستگاه با هزینه کمتری انجام می‌ گردد. می‌ توان گفت برای چاپ با تیراژ بالا هم از ریسوگراف و هم از چاپ افست می‌ توان استفاده نمود. بنابراین برای چاپ تیراژ بالا می‌ توان از ریسوگراف با هزینه پایین بهره برد.

چاپ در ریسوگراف به چه صورت انجام می گیرد؟

در دستگاه های ریسو، همانند فتوکپی های عادی قطعه ای استوانه ای شکل تحت عنوان درام وجود دارد. برای چاپ، سطح این درام با مرکب مخصوص (که حالتی خمیری دارد) پوشیده می شود. سپس مستر روی آن قرار می گیرد. مستر پوششی نازک است که مرکب از آن عبور نمی کند. جهت انجام چاپ، روی سطح مستر سوراخ های ریزی ایجاد می شود که مرکب از آن ها رد شده و روی کاغذ می نشیند.

در ریسوگراف های جدید، طرح مورد نظر شما به دستگاه داده می شود و دستگاه با اسکن کردن متن یا تصویر داده شده، آن را به کمک سیستم های حرارتی پیشرفته روی مستر ایجاد می کند. یعنی طبق طرحی که به دستگاه داده اید، روی مستر سوراخ هایی ایجاد می شود. سپس درام چرخیده و مرکب از سوراخ های روی مستر به کاغذ منتقل می گردد. طبیعتا اگر بخواهید متن یا طرح دیگری را چاپ نمایید، باید مستر را تعویض کنید. زیرا هر مستر تنها برای یک طرح قابل استفاده است. این یکی از دلایلی است که از ریسوگراف جهت چاپ های کم تعداد استفاده نمی شود.

کاربرد ریسوگراف
کاربرد ریسوگراف

موارد مصرف و کاربرد های ریسوگراف

تا اینجا دیدیم که برای چاپ هر طرح یا متن جدید، نیاز به یک مستر جدید داریم. با توجه به این که هر مستر حدودا 2000 تومان قیمت دارد، منطقی به نظر نمی رسد که چاپ های کم تعداد را با این دستگاه به انجام برسانیم.

اما از طرفی هنگامی که صحبت از چاپ های پر تعداد به میان آید، کاربرد ریسوگراف از همیشه بیشتر به چشم می آید. در اصل در چاپ های تعداد بالا (بین 200 تا 10 هزار برگ) ریسوگراف به مراتب به صرفه تر از دستگاه فتوکپی عادی است. زیرا شما تنها با یک بار خرید مستر می توانید تعداد بالایی اوراق چاپ شده تحویل بگیرید. این امر باعث شده که ریسوگراف محبوب ترین و به صرفه ترین وسیله برای چاپ تراکت به شمار رود.

ریسوگراف های جدید از دو درام برای چاپ دو رنگ متفاوت برخوردار هستند. اما به طور کلی نباید روی این دستگاه به عنوان چاپگری رنگی حساب کرد. ریسوگراف ها بسته به مدل دستگاه، قادر به چاپ روی اوراق با حداکثر سایز A3 هستند. ریسوگراف می تواند عملیات چاپ را بر روی انواع پاکت نیز به انجام رساند. بنابراین تهیه سربرگ، پاکت های اداری، فاکتور های فروش، قبض ها و اوراق اداری به کمک ریسوگراف در زمانی کوتاه و با قیمتی کاملا مقرون به صرفه انجام می شود.

کاربرد ریسوگراف
کاربرد ریسوگراف

اشتراک گذاری در:

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در مطالب

سوالی دارید؟

برای آگاهی از راه های ارتباط با ما، بر روی دکمه زیر کلیک کنید

مطالب جدید ...

در خبرنامه ما عضو شوید